Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kisilem i nektarynkami.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
mąka tortowa 1 szkl
cukier 1 szkl
kisiel żurawinowy 2 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
nektarynki 1 kg
szczypta soli
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kisilem i nektarynkami.

Nektarynki umyć, osuszyć, wypestkować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kisielem. Do miski wlać białka z jajek, dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo po 1 łyżce cukru. Do ubitej piany dodawać po 1 żółtku ciągle ubijając. Następnie wsypać mąkę z kisielem i delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do przygotowanej brytfanny, ułożyć połówki nektarynek, skórką do dołu. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 25 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 04.12.2013 16:07
smaczne ciasto
mirosława4 22.10.2013 17:37
ciekawy pomysł na smaczne i w miarę szybkie ciasto :)
Ewelina38 02.04.2013 21:01
uwielbiam ciasta biszkoptowe, a Ty proponujesz fajny pomysł na jego urozmaicenie
Maniek2 28.02.2012 07:38
napewno pyszne ciacho
przejs 14.10.2011 19:53
Brzmi przepysznie!
Margo1 07.10.2011 09:21
ciekawy ten biszkopcik
Margo1 07.10.2011 09:21
ciekawy ten biszkopcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak