Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna fasolka po bretońsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1/2 kg
cebula 1 szt
boczek 15 dag
kiełbasa 20 dag
pasta pomidorowa 1 szklanka
kostki rosołowe 2 szt
papryka mielona
pieprz
tabasco
mąka 2 łyżki
masło 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna fasolka po bretońsku

Moczoną przez całą noc fasolę gotujemy z dodatkiem kostek rosołowych i pasty pomidorowej w niewielkiej ilości wody.
W rondelku podsmażamy pokrojony drobno boczek, pokrojoną w plasterki kiełbasę i cebulę- po usmażeniu przekładamy wszystko do fasoli.
Z masła i mąki robimy zasmażkę- zagęszczamy danie.
Mieszamy wszystko- przyprawiamy i gotujemy razem jeszcze kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 22.08.2013 22:40
ulubione danie męża i synka :)
kanu83 03.08.2013 09:11
To tez coś w sam raz dla mnie
rjustysia 18.05.2012 20:53
Wieki nie jadłam fasolki po bretońsku!
tomek18 04.04.2012 13:38
pycha
AGNIESZKA144 10.02.2012 20:17
pycha
zuzanna_z 22.01.2012 13:57
super
Dorota59 21.12.2011 19:58
uwielbiam
monika141 21.11.2011 09:16
pychotka
Justa32 21.10.2011 09:35
pycha!!!
Natalia40 15.10.2011 20:00
pyyyycha
AgaS10 02.10.2011 08:48
bardzo lubimy fasolkę i też robimy na ostro:)
MAR3STA 30.09.2011 23:08
smaczna fasolka
SmacznaPyza 30.09.2011 18:38
z kostek bym zrezygnowała - i to bez szkody dla smaku - za to dodałabym jakieś zioła
owocówka 30.09.2011 16:30
dobra :D
pioge7 30.09.2011 16:19
smaczne :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak