Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona sielawa w kwaśnej zalewie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sielawy 1 kg
chrzan 1 szklanka
masło 10 dag
śmietana 5 łyżek
mąka 1 łyżeczka
mleko 1 szklanka
żółtko jajek 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 2 łyżki
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona sielawa w kwaśnej zalewie

Rybę oczyścić umyć posolić i odłożyć do lodówki ns około 2 godziny Masło stopić dodać mąkę lekko zrumienić wlać mleko utarty chrzan przeciśnięty przez prasę ząbki czosnku oraz sól pieprz do smaku gotować 2 minuty na wolnym ogniu wlać śmietanę i zagotować żółtka utrze z odrobiną soli i sokiem powoli dodając do gotowania się sosu Odstawić do schłodzenia Ryby wy panierować w mące i usmażyć na oleju ułożyć na półmisek i polać przygotowanym sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak