Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wypełniacz do mięs

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka czerstwa 3 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mleko 1 szklanka
jajko 3 szt.
masło 1 łyżka
koperek 2 łyżki
sól
cukier
pieprz
gałka muszkatołowa

Przepis i sposób przygotowania na: wypełniacz do mięs

namoczyć bułkę w mleku, odcisnąć i przepuścić przez maszynkę razem z opłukaną wątróbką. Masło utrzeć z żółtkami, dodać zmieloną bułkę z wątróbką, siekaną zieleninę, sól, pieprz, łyżeczkę cukru, odrobinę utartej gałki muszkatołowej, bułkę tartą i ubitą z białek pianę. Nadzienie powinno być gęste.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 09.01.2012 22:20
niezła nazwa
aginaa 02.10.2011 12:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak