Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS CEBULOWY OSTRY

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 łyżki
bulion 400 ml.
ocet 25 ml.
korniszony 5 sztuk
tłuszcz - -
cebula 1 duża
pasta pomidorowa 3 dag.
sól - do smaku
pieprz czarny - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SOS CEBULOWY OSTRY

Cebulę posiekać, dodać mąkę, podsmażyć.

Następnie dodać pastę pomidorową, dalej podsmażyć, rozprowadzić bulionem, przyprawić solą i pieprzem, dodać ocet.

Na koniec dodać pokrojone na drobno ogórki, zagotować.

Sos super smakuje do mięs.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak