Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki grzybowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 25 dag
kapusta 1 szt.
cebula 1 szt.
tłuszcz 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1 szt.
sól
pieprz
zielenina
ryż ugotowany 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki grzybowe

Oczyścić grzyby, pokroić drobno, podsmażyć na tłuszczu z cebulką posiekaną, połączyć z ryżem, doprawić solą i pieprzem, dodać jajko i zieleninę- wymieszać. 10 liści kapusty obgotować w osolonej wodzie, poodcinać twarde części. Osączyć liście z wody, napełnić farszem grzybowym, zawinąć. W rondlu rozgrzać tłuszcz, ułożyć gołąbki i dusić pod przykryciem pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 31.03.2012 09:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak