Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z czerwonej kapusty jabłka i cebuli, ogórka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 50 g
ogórek 50 g
cebula 20 g
olej 10 g
sól
Kwas cytrynowy Prymat
cukier
przyprawy
kapusta czerwona 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z czerwonej kapusty jabłka i cebuli, ogórka

Kapustę oczyścić i drobno poszatkować. Zagotować wodę z dodatkiem soli, wrzucić kapustę do wrzątku i po ok. trzech minutach odcedzić. Rozpuścić w wodzie kwasek cytrynowy polać nim kapustę i wymieszać. Pozostałe składniki sałatki oczyścić, rozdrobnić i dodać do wystudzonej kapusty, Olej z paroma łyżkami wody, cukrem, solą i przyprawami roztrzepać i dodać do sałatki- wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak