Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska ze szpinakiem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 30 dag
papryka 1 szt
pomidorki koktajlowe 10 szt
liście szpinaku 5 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
miód 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska ze szpinakiem.

Pomidory pokroić na połówki. Kapustę poszatkować. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki, cebulę pokroić w krążki razem ze szczypiorem. Szpinak umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Do miski wlać miód, sok z cytryny, dodać musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek i ciągle ucierając wlewać bardzo powoli oliwę. Pod koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pomidory, kapustę, paprykę, cebulę, szpinak włożyć do salaterki, polać sosem, wymieszać. Podawać od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.02.2014 20:30
Fajne połączenie.
Renataj 16.05.2012 08:57
Ciekawe zestawienie - trzeba wypróbować.
Motorek 05.05.2012 08:54
super
Iwusia 17.02.2012 23:31
takiego zestawienia nie jadłam a zapowiada się smacznie
przejs 30.09.2011 14:56
ciekawie brzmi ten dodatek szpinaku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak