Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki z mielonego mięsa z kaszą.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg
pieczarki 20 dag
kasza gryczana 30 dag
jajko 3 szt
cebula 2 szt
masło 1 łyżka
bułka czerstwa 1 szt
czosnek 3 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 szt
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki z mielonego mięsa z kaszą.

Kaszę ugotować w wodzie z dodatkiem bulionetki. Na patelni rozgrzać masło, dodać drobno posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie wsypać pokrojone w drobną kostkę pieczarki i smażyć około 10 minut. Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć, włożyć do mięsa, wbić jajka, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażone pieczarki z cebulą, kaszę gryczaną, majeranek, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formować małe kuleczki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym smalcu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 23.08.2013 10:41
Warte wypróbowania.
ankaryba 10.06.2012 23:57
pycha
Monika193
Monika193 25.10.2011 22:20
przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak