Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z czekoladą i poziomkami.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 3 szkl
masło 15 dag
żółtko jajek 3 szt
jajko 2 szt
cukier puder 5 łyżek
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
olej 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
czekolada deserowa 2 tabliczki
poziomki 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z czekoladą i poziomkami.

Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Następnie wsypać cukier puder, cukier waniliowy, dodać żółtka, 1 jajko, olej i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Po godzinie ciasto rozwałkować, pokroić na trójkąty. Na każdym trójkącie z ciasta położyć kostkę czekolady i po kilka poziomek, brzegi ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem. Owoce z czekoladą zawijać w ciasto, formując rogaliki. Ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować jajkiem, posypać cukrem kryształem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 04.08.2013 11:00
wspaniale wyglądają
Ewelina38 17.03.2013 18:54
samo słowo POZIOMKI robi wrażenie.... pychota :)
Ada-Gaba 01.03.2013 06:57
piękne rogaliki z pysznym nadzieniem
mirosława4 19.03.2012 21:59
pyszności
irenka 26.02.2012 15:30
pyszniutkie
AgaS10 11.02.2012 08:17
poproszę do kawki:)
RenataZ-et 02.10.2011 11:04
wspaniałe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak