Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w sosie pomidorowo-pieczarkowym.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
ogórki kiszone 2 szt
pomidory 5 szt
pieczarki 30 dag
żółtko jajek 2 szt
śmietana 200 ml
wino białe wytrawne 250 ml
ketchup 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
karp 5 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w sosie pomidorowo-pieczarkowym.

Pieczarki umyć, pokroić w plastry. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać, ogórki pokroić w plasterki. Filety umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Do naczynia żaroodpornego włożyć pomidory, pieczarki, cebulę, ogórki, na wierzch położyć filety, zalać winem i zapiekać około 10 minut. Śmietanę zmiksować z żółtkami i ketchupem, wlać do sosu, zagotować, przyprawić do smaku. Podawać z ryżem lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 05.10.2013 18:47
bardzo fajna rybka
mirosława4 14.09.2013 12:45
bardzo dobra ta rybka :)
IlonaAlbertos 23.07.2012 22:40
Lubię takie dania z ryb
aacaac 11.10.2011 08:12
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak