Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta brukselka z żółtym serem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka rosołowa 2 szt
ser żółty 10-15 dag
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
brukselka 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta brukselka z żółtym serem.

Kapustę oczyścić, umyć włożyć do garnka, zalać 1 l wrzącej wody, dodać kostki rosołowe i ugotować do miękkości.Odcedzić, wsypać do naczynia żaroodpornego. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z bułka tartą, jajkiem, czosnkiem granulowanym. Ser z bułką tartą i przyprawami wyłożyć na kapustę, Naczynie żaroodporne włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temp 200 stopni do rozpuszczenia się sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.01.2014 23:00
Jak dla mnie super.
olkaaa 05.05.2013 09:45
muszę zrobić
Anna152 28.11.2012 19:18
super
Motorek 17.05.2012 08:38
fajna
Iwusia 17.04.2012 23:26
ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak