Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z ciasta francuskiego.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 paczka
szpinak mrożony 30 dag
masło 1 łyżka
jajko 7 szt
żółtko jajek 1 szt
pieczarki 6 szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pirprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
twaróg 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z ciasta francuskiego.

Ciasto francuskie rozmrozić, wyłożyć dno i boki formy na tartę, podpiec około 10 minut w temp 190 stopni. Szpinak rozmrozić, podsmażyć na maśle, ostudzić, dodać ser, 3 żółtka i zmiksować. Następnie dodać sztywno ubitą pianę z białek, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Pozostałe jajka ugotować na twardo. Całe pieczarki włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować około 5 minut. Na podpieczone ciasto wyłożyć połowę farszu, ułożyć obrane pokrojone na połówki jajka i pieczarki, wyłożyć resztę farszu. Wierzch przykryć pozostałym ciastem, posmarować żółtkiem i piec około 45 minut w temp 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 05.05.2013 09:42
super przepis
IlonaAlbertos 25.03.2013 20:27
Zapowiada się świetnie.
romanrafal
romanrafal 26.12.2012 08:39
smaczna
cooleczka 31.05.2012 22:58
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak