Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp z warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 średni
cebula 8 sztuk
sok z cytryny 1 sztuka
cukinia 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
czosnek 8 ząbków
brokuły 1 sztuka
olej do smażenia 2 łyżki
cytrynka 1 sztuka
czarne oliwki 10 sztuk
jajko 1 sztuka
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karp z warzywami

Karpia sprawić umyć i podzielić na dzwonki Oprószyć solą skropić sokiem z cytryny i odłożyć na 30 minut Następnie wy panierować w mące jajku i bułce i usmażyć na złoty kolor n oleju Cebulę i czosnek obrać pokroić w duże kawałki cukinię oczyszczoną z gniazd nasiennych papryki pokroić w plastry wszystko przesmażyć na oleju gdy warzywa zmiętą dodać różyczki brokuły posolić chwilę poddusić rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego obłożyć do naczynia żaroodpornego obłożyć warzywami na wierzchu ułożyć oliwki i plastry cytryny zapiec w piekarniku nagrzanym w tem 180 stopni 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak