Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet Truskawkowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawka 300 g
Biszkopt 100 g
migdały 50 g
jajko 3 sztuki
cukier 125 ml
wino 3 łyżi
sok z kompotu 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet Truskawkowy

Dno żaroodpornego formy włożyć połową biszkoptów skropić je alkoholem lub sokiem na biszkopty położyć truskawki Reszce biszkoptów pokruszyć Migdały ze skórki zmielić Żółtka utrzeć z cukrem białka ubić na sztywną pianę dodać żółtka do piany na przemian z migdałami oraz pokruszonymi biszkoptami Delikatnie wymieszać Tą mieszaniną przykryć truskawki i natychmiast wstawić do piekarnika piec 35 minut w średnio nagrzanym piekarniku na jasnozłoty kolor podawać na ciepło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak