Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszonka z grzybów z cebulą

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 1\\2 kg
cebula biała 3
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
oliwa 5 łyżek
jogurt naturalny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszonka z grzybów z cebulą

Najpierw oczyścić grzyby, umyć i pokroić w kosteczkę obgotować i odcedzić na druszlaku. W rondelku wlać oliwę , dodać pokrojoną w pół krążki cebulę posypać pieprzem solą i przyprawą uniwersalną i mieszać , w tym czasie dusząc tą cebulę aby trochę zmiękła. Po 20 minutach dodajemy te ugotowane chłodne już grzyby i całość dusimy mieszając aby się nie przypaliło. Dusimy do momentu aż grzyby i cebulką będą miękkie i nabiorą smaku. Jeśli smak nie odpowiada nam to możemy dać więcej soli i przyprawy uniwersalnej , nawet więcej pieprzu, [od koniec możemy dać tak jak lubimy albo jajko wbić do grzybów albo śmietanę , ja lubię z jajkiem i śmietaną . Ale od bardzo dawno zamiast śmietany używam jogurtu naturalnego. Duszonkę gotową podajemy z ziemniakami lub chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 28.02.2014 09:58
bardzo dobre
babcia
babcia 27.07.2012 16:25
jeszcze troszkę i będę robiła
babcia
babcia 27.07.2012 16:25
jeszcze troszkę i będę robiła
goofy9 10.10.2011 23:22
super duszonka
rjustysia 05.10.2011 10:10
oj, zjadłabym bardzo chętnie :)
agnieszka137 30.09.2011 22:53
smaczna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak