Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 2 szkl.
masła kostka
jajek 5
proszku do pieczenia łyżeczka
jabłek 1 kg
cynamon Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka

Jabłka obrać, pokroić na cząstki, uprażyć z odrobiną cukru, dodać cynamon. Masło utrzeć z cukrem i stopniowo nadal ucierając, dodawać żółtka, a potem mąkę zmieszana z proszkiem, na końcu dodac pianę z białek. Większą część ciasta włożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą blaszki.Na ciasto wyłożyć jabłka, przykryć pozostałym ciastem, piec ok. 50 min w temp. 160-170 C. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 26.03.2012 11:54
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak