uszka z mięsem

uszka z mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Nadzienie:

  • gotowane mięso

    20 dkg
  • cebula biała

    5 dkg
  • sól, pieprz

  • Ciasto:

  • mąka

    15 dag
  • 4-5 wody

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebule drobno posiekać i zeszklić na maśle.zmielić razem z mięsem w maszynce do mięsa.doprawić.z mąki i ciepłej wody zagnieść energicznie ciasto jak na pierogi.rozwałkować cienko,pokroić na kawałki o szerokości 3-4 cm.nałożyć nadzienie,złożyć kwadraty po przekątnej,zlepić brzegi.dwa rogi u podstawy zlepić.ugotować w dużej ilości wody.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

26.05.2011 10:23
mniam

annamariakowalczyk3

10.07.2010 06:15
to co lubię najbardziej.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat