Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka miodowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
miód 150 g
cukier puder 100 g
olej 100 ml
gorzka czekolada 1\\2
śmietanka 2 łyżki
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka miodowe

Do niewielkiego garnka wlewamy olej , miód i cukier podgrzewamy cały czas mieszając aby składniki bardzo dobrze się ze sobą połączyły , masę stopniowo dodaj do mąki razem z cynamonem i sodą , powinno powstać gładkie ciasto i to ciasto rozwałkuj na pół cm i szklanka wytnij kółka ułóż je na pergaminie do pieczenia i piecz 15 minut w 180 st , śmietankę wlej do rondelka a gdy się troszkę podgrzeje to dodaj czekoladę , powinna się rozpuścić , upieczone już ciacha możesz fantazyjnie polać czekoladą albo całe zanurzyć i połóż je póżniej na pergaminie aby ostygły a czekolada stwardniała .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 13.02.2012 16:09
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak