Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z łososiem.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Barszcz biały 2 torebki
łosoś wędzony 15 dag
boczek wędzony 5 dag
oliwa 1 łyżka
śmietanka 1/2 szkl
sałata lodowa 6-7 liści
szczypiorek usiekany 2 łyżki
natka piertuszki usiekana 1a łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z łososiem.

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić na ćwiartki. Barszcz ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić, dodać śmietankę, szczypiorek, natkę pietruszki, sałatę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać. Włożyć do lodówki na 20 minut. Na talerze rozłożyć pokrojonego w paski łososia, po kilka kawałków jajka, zalać chłodnikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 19.01.2014 23:12
wspaniała propozycja
olkaaa 30.12.2012 11:58
już dawno nie jadłam
Motorek 13.05.2012 11:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak