Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka na pure ziemniaczanym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 400 gram
ziemniaki 1 kilogram
cebula 3 sztuki
śmietana 1 łyżka
olej 2 łyżki
sól do smaku 1 szczypta
Kucharek przyprawa do potraw 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka na pure ziemniaczanym

Na początku gotujemy obrane ziemniaki w osolonej wodzie.
W tym czasie oczyszczamy wątróbkę z błon i żyłek, kroimy w paski
Kroimy w półplasterki, podsmażamy na łyżce z dodatkiem kucharka
Na drugiej patelni smażymy wątróbkę, pod koniec pieczenia przyprawiamy solą i pieprzem
Ziemniaki odcedzamy, dodajemy łyżkę śmietany tłuczemy, dodajemy zioła i pieprz i tłuczemy do uzyskania jednolitej konsystencji
Ziemniaki układamy w okrągłej formie na talerzu, kładziemy na nie wątróbkę, a na wątróbce cebulę. Dekorujemy posypując w koło ziołami i podajemy. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 01.03.2012 13:08
uwielbiam!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak