Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ziemniaków i pieczarek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kiełbasa wiejska 30 dag
pieczarki 30 dag
szynka gotowana 15 dag
boczek wędzony 10 dag
cebula 1 szt
olej 1 łyżka
śmietana 1 szkl
szczypiorek usiekany 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ziemniaków i pieczarek

Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki i gotować przez 10 minut w osolonej wodzie. Następnie odcedzić. Boczek pokroić w kostkę i zrumienić na oleju. Cebulę pokroić w pół krążki, szynkę w paseczki, kiełbasę w plasterki, pieczarki w talarki. w naczyniu żaroodpornym warstwami układać ziemniaki, kiełbasę, pieczarki, szynkę, cebulę. Oprószyć solą i pieprzem, posypać utartym serem, zalać śmietanką. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temp 200 stopni około 30 minut. Podawać posypane posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 13.11.2013 20:01
Ciekawy pomysł.
olkaaa 17.01.2013 08:36
ciekawy przepis
Motorek 05.02.2012 00:42
bardzo fajna
Iwona51
Iwona51 18.12.2011 10:40
smaczna
Iwona51
Iwona51 18.12.2011 10:40
smaczna
Iwona51
Iwona51 18.12.2011 10:39
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak