Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem budyniowo malinowy.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dag
żółtko jajek 4 szt
budyń malinowy 1 szt
sok z malin 1/4 szkl
mleko 1/2 l
galaretka malinowa 1 szt
woda 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Krem budyniowo malinowy.

Żółtka wlać do garnuszka dodać 3 łyżki zimnego mleka, proszek budyniowy i wymieszać. Resztę mleka zagotować, wlać rozmieszany budyń i ciągle mieszając gotować przez kilka minut. Zdjąć z ognia wystudzić. Wodę z sokiem zagotować, wsypać galaretkę, wymieszać. Margarynę ucierać dodając stopniowo wystudzony budyń. Następnie ciągle ucierając dodawać po łyżce zimną ale płynną galaretkę. Gotowym kremem przekładać torty, ciasta i ciasteczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 07.06.2013 21:08
ciekawy pomysł na przyrządzenie smacznego kremu do ciasta :)
olkaaa 17.01.2013 08:29
fajny pomysł
Seba 30.09.2012 14:23
pycha
IlonaAlbertos 22.09.2012 21:53
Wystarczy biszkopt i gotowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak