Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek z dymką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 garście
ziemniak 3 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
kminek 1/3 łyżeczki
cebula dymka ze szczypiorkiem
KOSC WEDZONA
Kucharek przyprawa uniwersalna
ziele angielskie 2 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek z dymką

Do garnka z woda wkładamy kosć ,liść laurowy ,ziele angielskie .Gotujemy ok 20 min . Dodajemy pokrojoną kapustę kiszona ,ziemniaki pokrojone w kostkę .Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce duze oczka .dodajemy do zupy .doprawiamy przyprawą uniwersalną .Gotujemy do miękkości warzyw.Na koniec dodajemy pęczek posiekanej dymki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 13.05.2013 10:27
pyszna zupa
Ewelina47 25.12.2011 20:39
lubię
halinka1011 30.09.2011 07:21
świetny przepis
iwa643 30.09.2011 07:19
Można doprawic pieprzem świeżo zmielonym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak