Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z pieczarkami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 2 szkl
mąka pszenna 1 szkl
jajko 2 szt
oliwa 1 łyżka
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z pieczarkami.

Do miski wlać jogurt, dodać szczyptę soli, żółtka, sodę oczyszczoną, oliwę, mąkę i wyrobić ciasto, odłożyć. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wrzucić do cebuli i smażyć około 10 minut. Następnie wystudzić, połączyć z ciastem, dodać sztywno ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 03.03.2014 07:50
świetny pomysł
IlonaAlbertos 09.02.2013 21:42
Z pieczarkami jeszcze nie robiłam.
Łukasz15 06.04.2012 08:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak