Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z patisonów.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
masło 2 łyżki
kostka rosołowa 2 szt
śmietana 250 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z patisonów.

Do garnka wlać 1 litr wody, wrzucić kostki rosołowe, zagotować. Patisony obrać ze skóry, usunąć miąższ, pokroić na kawałki. Marchew i pietruszkę obrać i pokroić na plasterki. Cebulę drobno posiekać. W rondelku rozgrzać masło, wrzucić patisony, marchew, pietruszkę i posiekaną cebulą, smażyć około 5 minut. Następnie wlać bulion i gotować pod przykryciem do miękkości. Po około 20 minutach, zmiksować, przyprawić do smaku i ponownie zagotować. Zdjąć z ognia wlać śmietankę, wymieszać. Podawać z grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 08.01.2014 19:20
Pycha, moje smaki :)
olkaaa 01.06.2013 21:09
jeszcze nie jadłam
IlonaAlbertos 15.01.2013 11:25
Takiej zupy jeszcze nie robiłam.
Renataj 16.05.2012 08:59
Jak dla mnie to coś nowego. Zazwyczaj patisony jedynie zalewałam zalewą w słoikach jako dodatek do mięsa.
Wafelek2601 13.04.2012 21:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak