Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z delicjami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka pszenna 4 łyżki
cukier 4 łyżki
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
masło 25 dag
cukier puder 4 łyżki
mleko 1/2 l
budyń śmietankowy 1 szt
mąka krupczatka 2 łyżki
żółtko jajek 2 szt
aromat waniliowy 1/2 łyżeczki
rum 4-5 łyżek
sok z cytryny do smaku
delicje 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z delicjami.

Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Gdy ubite dodawać stopniowo po 1 żółtku. Następnie wsypać przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczeni i kakao, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 10- 15 minut. Z mleka, proszku budyniowego, żółtek, mąki, ugotować budyń, ostudzić. Masło z cukrem pudrem utrzeć, dodawać stopniowo zimny budyń, aromat i sok z cytryny, ucierać na puszysty krem. Na wystudzone ciasto wyłożyć krem budyniowy. Na kremie ułożyć delicje szampańskie skropione rumem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 01.06.2013 21:00
chętnie spróbuję
IlonaAlbertos 20.04.2013 23:32
Uwielbiam takie ciacha.
Iwusia 05.07.2012 22:41
ale smakowicie sie zapowiada
Maniek2 18.05.2012 20:08
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak