Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

aromatyczne paski z piersi indyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 40 dkg
olej 2 łyżki
olej sezamowy 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżka
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
czosnek 1-2 ząbki
orzeszki ziemne 15 dkg
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: aromatyczne paski z piersi indyka

Mięso pokroić w paski posolić i popieprzyć.Oleje wymieszać z sosem, rozdrobnioną kolendrą, zmiażdżonym czosnkiem i posiekanymi orzeszkami. Mieszaniną posmarować mięso odstawić na godz. i usmażyć z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 14.02.2012 16:47
fajne
zuzanna_z 21.01.2012 13:29
super
Ewelina47 18.12.2011 07:21
coś dla mnie
olkaaa 11.12.2011 12:50
fantastyczne
olkaaa 11.12.2011 12:50
fantastyczne
Dorota59 21.11.2011 20:49
przepyszne
ewaa 21.11.2011 20:46
świetne
rzenia15 14.11.2011 20:12
super
kuklik 26.10.2011 09:00
mniam
teresa18 17.10.2011 19:05
świetne
traktorek 09.10.2011 21:04
wspaniałe
Emilia22 30.09.2011 08:20
pycha
Wanda6 29.09.2011 22:58
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak