Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z Rabarbarem na cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 450 gramów
mąka pszenna 180 gramów
masło 100 gramów
cukier 130 gramów
jajko 1 całe
rabarbar 750 gramów
cynamon 1\\4 łyzeczki
sok pomarańczowy 350 ml
budyń waniliowy 2 opakowania
bita śmietana 2 opakowania
zageszczacze do śmietany 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z Rabarbarem na cieście francuskim

ciasto francuskie lekko rozmrażamy,przecinamy na pól.połowę ciasta posmarować białkiem przełożyć do blaszki i piec ok 18 minut.make wymieszać z połowa cukru ,cynamonem ,sola,i stopionym masłem ,,i zagnieść na kruszonkę.rabarbar oczyścić i pokroić.proszek budyniowy rozcieńczyć w odrobinie soku z pomarańczy.resztę soku i cukru zagotować z rabarbarem ok 7 minut,pod koniec gotowana dodać rozpuszczony budyń i zagotować..masę ostudzić i przełożyć na upieczone ciasto francuskie..śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy zagęszczacze,ubitą śmietanę wykładamy na rabarbar i schładzamy w lodówce...pozostały kawałek ciasta francuskiego przekładamy do blachy, a na ciasto wysypujemy przygotowaną wcześniej kruszonkę zapiekamy w piekarniku ok 20 minut..potem po upieczeniu ostudzamy i układamy na ubitą śmietanę ..dekorujemy na wierzch cukrem pudrem i podajemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak