Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z serkiem homogenizowanym.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier 3 łyżki
mąka tortowa 3 łyżki
kakao 1 łyżka
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
woda 1 łyżka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
serek homogenizowany 1/2 kg
śmietana kremówka 100 ml
cukier puder 2-3 łyżki
galaretka cytrynowa 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
aromat waniliowy 1/2 łyżeczki
brzoskwinie w puszce 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z serkiem homogenizowanym.

Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy. Ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Następnie dodać wodę i mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze ciepłe zwinąć w rulon na wilgotnej ściereczce. Żelatynę rozmieszać z 2 łyżkami zimnej wody. W 1/2 szkl wrzącej wody rozpuścić galaretę, dodać żelatynę, wymieszać, przestudzić. Serek wymieszać z galaretką i aromatem. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, połączyć z serkiem, wymieszać. Biszkopt rozwinąć, posmarować kremem, ułożyć pokrojone w słupki brzoskwinie i ponownie zwinąć. Odłożyć do lodówki na 3-4 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 30.06.2013 11:26
też takie robię
IlonaAlbertos 21.10.2012 19:38
Smaczna i lekka.
przejs 02.10.2011 10:12
ulubione ciasto mojego synka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak