Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kiszonej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 szt
żurawina 2 łyżki
orzechy włoskie 10 szt
śliwki suszone 1o szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
oliwa 2 łyżki
cukier do smaku
pieprz do smaku
kapusta biała 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kiszonej kapusty

Kapustę drobno pokroić. Cebulę posiekać razem ze szczypiorem. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać posiekane orzechy, pokrojone suszone śliwki i żurawinę. Skropić oliwą, przyprawić do smaku cukrem i pieprzem, wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 14.05.2013 07:24
smaczna i zdrowa
Ewelina38 29.03.2013 17:33
w takiej odsłonie jeszcze nie jadłam ale jest to bardzo fajna odmiana
BernadettaP 01.02.2012 09:52
pyszna !
Ania67 15.10.2011 12:42
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak