Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bajaderki domowe -wspomnienie z dzieciństwa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 1 opakowanie
mleko
rodzynki
resztki cista bez owoców 200 gr
wiśniówka do nasączenia
wiórki kokosowe 1 łyżka
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: bajaderki domowe -wspomnienie z dzieciństwa

Resztki cista najlepiej bez owoców rozdrobnić palcami, dosypać kakao i pokruszone herbatniki. Można dodać ulubione bakalie ja dodaję rodzynki i wiórki kokosowe Rodzynki namoczyć w wiśniówce przez 20 min, nie wylewać płynu. Dodać do masy , zacząć wyrabiać masę dolewając mleka tak aby masa wchłaniała ale nie była za rzadka, dolać również 2 łyżki wiśniówki z rodzynek. Formować kuleczki wg uznania rozmiarowego - u mnie 2 cm średnicy. obtaczać w kakao lub wiórkach kokosowych, chłodzić w lodówce min 20 min .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.06.2012 19:54
ekstra
1j1o1l1a1 29.09.2011 19:13
smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak