Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kajzerka zapiekana z tuńczykiem.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kajzerki 2 szt
margaryny do smarowania pieczywa 1 łyżka
pomidora 4 plastry
startego sera Gouda 2 duże garstki
pieczarka 1 szt
szczypiorku duża garść
tuńczyk kawałki w oleju 4 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kajzerka zapiekana z tuńczykiem.

Kajzerki przekroić wzdłuż na dwie połówki. Wszystkie części posmarować cieniutko margaryną, nałożyć po łyżeczce tuńczyka, przykryć cienkimi plastrami pieczarki, posypać startym na grubej tarce serem gouda, nałożyć po plasterku pomidora i zapiec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzejnik górny) przez ok. 10 minut. Po wyjęciu posypać obficie szczypiorkiem, lekko posolić i zmielić po trochu pieprz kolorowy bezpośrednio z młynka na kajzerki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 28.02.2012 21:38
pycha!
Sarenka 01.09.2011 14:49
Latwe, szybkie i smaczne.
Justyna223 19.07.2011 20:51
smacznie jak zawsze
wedith1 21.02.2011 19:50
Pycha!!!!!!!
katarzynka455 01.10.2010 10:42
szybko i smacznie
ewasylwia 27.08.2010 19:43
Ja zawsze dodaję kiełbaskę zamiast tuńczyka
eli_555 18.08.2010 20:30
Pychotka.
SmacznaPyza 02.07.2010 08:57
pycha! smaczna przekąska :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak