Kajzerka zapiekana z tuńczykiem.

Kajzerka zapiekana z tuńczykiem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kajzerki

    2 szt
  • margaryny do smarowania pieczywa

    1 łyżka
  • pomidora

    4 plastry
  • startego sera Gouda

    2 duże garstki
  • pieczarka

    1 szt
  • szczypiorku

    duża garść
  • tuńczyk kawałki w oleju

    4 łyżeczki
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kajzerki przekroić wzdłuż na dwie połówki. Wszystkie części posmarować cieniutko margaryną, nałożyć po łyżeczce tuńczyka, przykryć cienkimi plastrami pieczarki, posypać startym na grubej tarce serem gouda, nałożyć po plasterku pomidora i zapiec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzejnik górny) przez ok. 10 minut. Po wyjęciu posypać obficie szczypiorkiem, lekko posolić i zmielić po trochu pieprz kolorowy bezpośrednio z młynka na kajzerki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zoso

28.02.2012 21:38
pycha!

Sarenka

01.09.2011 14:49
Latwe, szybkie i smaczne.

Justyna223

19.07.2011 20:51
smacznie jak zawsze

wedith1

21.02.2011 19:50
Pycha!!!!!!!

katarzynka455

01.10.2010 10:42
szybko i smacznie

ewasylwia

27.08.2010 19:43
Ja zawsze dodaję kiełbaskę zamiast tuńczyka

eli_555

18.08.2010 20:30
Pychotka.

SmacznaPyza

02.07.2010 08:57
pycha! smaczna przekąska :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat