Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki na gorąco

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 2 duże
masła 2 łyżki
ocet balsamiczny do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na gorąco

Kroki postępowania

1
Buraki umyć, włożyc do garnka, zalać wodą i gotować ok. 1 godziny.Ostudzić i obrać ze skórki
Krok 1 - Buraczki na gorąco foto
2
Buraki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach
Krok 2 - Buraczki na gorąco foto
3
Przełożyć do rondelka i podsmażac ciągle mieszając, dodać masło i przyprawy. Uważać, żeby sie nie przypaliły
Krok 3 - Buraczki na gorąco foto
4
Buraczki podajemy do obiadu gorące.
Krok 4 - Buraczki na gorąco foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 05.03.2014 21:10
takie lubimy
pestka 23.02.2013 09:22
pyszne
Wafelek2601 15.09.2012 08:13
Smaczne
Wojt@s
Wojt@s 08.01.2012 00:14
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak