Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynata z kabaczka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 2 kg
SOLANKA:
woda 2 szklanki
sól 3/4 szklanki
Zalewa:
woda 2 i 1/2 szklanki
ocet 10 % 1/2 szklanki
cukier 1 łyżka
Goździki całe Prymat 8 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 szt
Ziele angielskie mielone Prymat 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: marynata z kabaczka

kabaczek obrać ze skóry i włóknistego miąszu z pestkami,pokroić w kostkę.Na 2 min włożyć do wrzącej wody, poczym natychmiast schłodzić i włożyć na 2 godz do solanki.Zalewę zagotować i gorącą zalać odcedzone z solanki ,ułożone w słoikach kabaczki. Pasteryzować około 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 04.05.2013 19:59
ciekawa sprawa
Łukasz15 21.03.2013 12:17
Ciekawy przepis
Seba 14.08.2012 08:34
fajne
pacpaw 06.08.2012 20:14
bardzo ciekawa
Norgiusz 30.05.2012 13:19
super pomysł
gacopierz23 13.03.2012 15:15
popieram to 2 propozycję :)
misia53 17.11.2011 20:01
warto spróbować
kuklik 30.09.2011 13:01
pyszny jest do ziemniaków i jako przekąska do czegoś mocniejszego
misia53 30.09.2011 11:34
Aniu , i do czego potem dajesz takiego kabaczka?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak