Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowa szyneczka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 1 kg
cukier 10 g
sól 10 g
czosnek 2 szt
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
słonina 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: domowa szyneczka

Przyprawy wymieszać można utrzeć w moździeżu,, szynkę opłukać osuszyć związać nicią, następnie natrzec dokładnie mieszaniną przypraw i odstawić na 24 godziny po 24 godzinach, szynkę obłozyć plastrami słoniny oraz zawinąć w folię aluminiową, piecz w temp 150 stopni 1 godz, po tym czasie szynkę wyjąć w z pieca ale jej nie odfoliowywać ! dopiero po pełnym wystygnięciu ,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak