Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fritata ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 150 g - świeży
jaja 5-6 sztuk
jogurt naturalny 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
ser żółty 80 g
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
olej do smażenia 2-9 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fritata ze szpinakiem

1. Szpinak dokładnie myjemy w zimnej wodzie i osuszamy. Następnie kroimy go na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy szpinak. Czosnek zgniatamy na prasce i dodajemy do szpinaku - do szpinaku koniecznie dodajemy czosnku. Smażymy tak długo aż powstanie nam papka i przyprawiamy do smaku. Całość wrzucamy do miseczki.

2. Dodajemy jaja, 2 łyżki jogurtu i mieszamy do powstania w jednolitej masy.

3. Żółty ser ścieramy na tarce i dodajemy do całości ponownie mieszając. Przyprawiamy do smaku.

4. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem, na dno wykładamy szpinak i zalewamy go masą z jajek. Piec w piekarniku przez 15-30min. Gotową fritatę można do smaku posmarować ketchupem ;)

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 06.06.2013 07:36
Rewelacyjna frittata :)
gosia1988 03.02.2013 10:50
Super
Ada-Gaba 13.10.2012 09:44
coś dla mnie
caralajna 08.10.2012 13:37
pyszności
Emiliozo 22.11.2011 18:33
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak