Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik wiedeński

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 50 dag
cukier 125 ml
jajko 7 sztuk
masło 3 łyżki
mąka 2 łyżki
cukier wanilinowy 0,5 torebki
rodzynki 0,5 szklanki
skórka cytrynowa 1 sztuka
czekolad 0,5 tabletki
olej słonecznikowy 1/5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wiedeński

Ser utrzeć z żółtkami dodać otartą skórkę z cytryny białka z cukrem kryształem i waniliowym ubić na sztywną pianę i połączyć z masą serową wlać roztopione masło dodać rodzynki i mąkę wymieszać włożyć do natłuszczonej formy piec 90 minut w tem 160 stopni wyjąc z pieca polewa olej podgrzać dodać tartą czekoladę i utrzeć na jednolitą masę tężejącą polewą posmarować sernik

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak