Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe medaliony w ziołach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 60 dag
mąka 2 łyżki
jaja 2 sztuki
orzechy 2 łyżki
szczypiorek 1 pęczek
pietruszka 1 pęczek
majeranek 1 pęczek
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe medaliony w ziołach

Mięso opłukać i osuszyć Pokroić na 16 plastrów i ugnieść dłonią obie strony doprawić solą i pieprzem obtoczyć w mące pietruszki i szczypiorek opłukać i wysuszyć pietruszkę posiekać a szczypiorek pokroić w krążki roztrzepać jajka dodać do nich sól pieprz pietruszkę szczypiorek majeranek i orzechy zmielone po czym obtoczyć w tym mięso rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć w nim sznycle na wolnym ogniu około 6 minut z każdej strony

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak