Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki selerowo-ryżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 20 dag
seler korzeniowy 70-80 dag
jajko 2 szt
kostka rosołowa 2 szt
marchewka 1 szt
mąka 4-5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
tłuszcz 4-5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki selerowo-ryżowe

Seler i marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ryż wrzucić do wody z dodatkiem kostki rosołowej i gotować około 20 minut. Po 10 minutach do ryżu dodać marchew i seler. Ugotowany ryż z warzywami ostudzić, wbić jajka, wsypać mąkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Z masy rękami formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu po 3-4 minuty. Podawać z sosem jogurtowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 08.04.2013 15:00
apetyczna potrawa
olkaaa 13.12.2012 09:40
zapowiada się ciekawie
IlonaAlbertos 19.11.2012 10:15
Nie przepadam za selerem, ale samo połączenie bardzo mnie zaintrygowało.
Seba 04.11.2012 12:15
pyszności
Rogalik 15.02.2012 21:27
na pewno dobre
irenka 10.02.2012 21:08
smaczne,coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak