Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biszkoptowe z jabłkami prażonymi.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 1 paczka
jabłka 2 kg
cukier 1/2 szkl
Cynamon mielony Prymat 2 łyżeczki
galaretka brzoskwiniowa 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
Biszkopt 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe z jabłkami prażonymi.

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, włożyć do garnka, podlać 1 szklanką wody i gotować pod przykryciem kilka minut. Gdy jabłka się rozgotują zdjąć z ognia, wsypać cukier, cukier waniliowy, cynamon, , galaretki i żelatynę. Wszystko dokładnie wymieszać. Formę wyłożyć pergaminem, włożyć gotowy blat biszkoptowy, wylać przestudzoną marmoladę z jabłek. Na wierzchu ułożyć biszkopty. Wstawić do lodówki na 1-2 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.12.2013 18:41
Ciekawy pomysł.
Iwusia 25.06.2012 23:20
ale smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak