Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wykwintne awokado z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 6 sztuk
majonez 2-3 łyżki
kapary 4 łyżeczki
limonka 1 sztuka
cytryna 1 sztuka
sól do smiaku
pieprz do smaku
sałata zielona
tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Wykwintne awokado z tuńczykiem

Awokado myjemy, kroimy na pół, wyciągając pestkę, każdą \"łódeczkę\" skrapiamy sokiem z cytryny. W misce dokładnie mieszamy odcedzonego tuńczyka, majonez oraz kapary, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do każdej polówki awokado nakładamy farsz, tak aby wystawał ponad awokado. Na półmisku pokrytym zieloną sałatą, wykładamy gotowe awokado. Do każdej połówki dodajemy po połowie plasterka cytryny i limonki, które to wciskamy w farsz w finezyjny sposób.

Należy pamiętać aby przy zakupie awokado wybierać te mocno dojrzałe, awokado musi być mięciutkie.

SMACZNEGO:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak