Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab wieprzowy z migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
czosnek 3 ząbki
cebula 2 szt
tymianek 2 łyżeczki
miód 3 łyżki
migdały siekane 1 szkl
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kostka rosołowa 1 szt
oliwa 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab wieprzowy z migdałami

Miód wymieszać z papryką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pokruszonymi liśćmi laurowymi i tymiankiem. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć rozkruszoną kostką rosołową, oprószyć solą i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć pokrojoną cebulą, podlać odrobiną wody i piec w temp 190 stopni około 1/2 godziny. Po około 30 minutach mięso posmarować miodem z przyprawami, posypać migdałami i piec przez 5 minut. Pokroić po ostudzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 04.08.2013 15:08
chętnie spróbuję
IlonaAlbertos 25.07.2013 21:28
Z migdałami nie jadłam.
Dorota59 22.03.2013 19:16
wyborne mięsko
Seba 12.11.2012 15:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak