Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z porami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 80 dag
ciasto francuskie 2 płaty
szynka wiejska 5 plasterków
ser żółty 20 dag
jajko 3 szt
śmietana 1/2 szkl
pomidory 2 szt
ketchup 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z porami

Formę posmarować tłuszczem, włożyć rozwałkowany płat ciasta francuskiego, nakłuć widelcem. Ciasto posmarować ketchupem, na nim ułożyć plastry szynki, pokrojony w kostkę ser, pokrojone pomidory. Pory umyć pokroić w krążki, obgotować przez 1 min w osolonej wodzie, odcedzić, wystudzić. Do miski wbić jajka, roztrzepać, wlać śmietanę, dodać szczyptę soli i pieprzu, połączyć z porami, wymieszać, wyłożyć na ciasto. Następnie przykryć drugim płatem ciasta. Piec w temp 200 stopni około 40 minut. Po 15 minutach pieczenia przykryć ciasto pergaminem. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 30.01.2014 10:17
fajniutkie,
olkaaa 22.07.2013 07:26
muszę spróbować
Rybciia 06.05.2013 15:02
fajne :-)))
IlonaAlbertos 19.07.2012 21:57
Świetny pomysł.
RenataZ-et 30.09.2011 22:37
jak dla mnie-rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak