Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ryżowy z tapioką z dresingiem pomarańczowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ocet ryżowy 2 łyżki
sok pomarańczowy 1 łyżeczka
brązowy cukier 1/2 łyżeczki
kukurydza w puszce 1/2 szt
feta 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
pieczareki całe 2 szt
makaron ryżowy 1/2 (z tapioką)
olej sezamowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy z tapioką z dresingiem pomarańczowym

Zagotowujemy wodę w garnku ,wyłączamy palnik lekko solimy wkładamy makaron nakrywamy . Po 10 min .Odcedzamy -studzimy .Robimy dressing -mieszamy olej sezamowy z octem ryżowym ,cukrem i sokiem pomarańczowym .Paprykę kroimy w paseczki,odcedzamy kukurydzę .Dodajemy do sałatki . Pieczarki kroimy dodajemy do sałatki .Mieszamy z dressingiem .Ozdabiamy szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina36 04.10.2011 23:49
smaczne i wyprobowane
izoldaaa6 04.10.2011 18:17
nie jadłam jeszcze tapioki, ciekawe jak smakuje - hmmm
halinka1011 29.09.2011 08:04
świetny przepis
iwa643 29.09.2011 07:25
Dodajemy pokrojone tofu .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak