Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka obiadowa z zielonych pomidorów i kapusty włoskiej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory zielone 1 kg.
kapusta włoska 1 kg.
ogórki świeże 1 kg.
jabłka 1 kg.
cebula 3/4 kg.
Zalewa:
ocet 10 % 2 szkl.
woda 2,5 szkl.
cukier 2 szkl.
przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka obiadowa z zielonych pomidorów i kapusty włoskiej

warzywa oraz jabłka umyć,jabłka i ogórki obrać a następnie wszystkie warzywa poszatkować osolić,odstawić jak puszczą sok to odcisnąć,dodać starte na tarce o dużych oczkach jabłka i włożyć wszystko do gotującej się zalewy gotować przez 15min.a następnie wkładać do słoików szczelmie zakręcać i pasteryzować ok.10min.od zagotowania się wody.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.11.2013 00:15
smaczny sałatka na zimowy zapas
Wafelek2601 23.09.2012 09:09
Bardzo lubię zielone pomidory, z chęcią wykorzystam Twój przepis.
Seba 01.06.2012 11:06
pycha
Angelika10 17.12.2011 23:12
Świetna muszę wypróbować w przyszłym roku.
Robert10 28.09.2011 22:38
mam zielone pomidorki- muszę zrobić zapasy na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak