Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe roladki duszone w kapuście

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 6 plastrów
kurki 1 spora garść
wędzony boczek 10 dkg
kapusta kiszona 1 garść
por 1 mały
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 12% 200 gram
Liść laurowy suszony Prymat 3
oliwa do smażenia
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe roladki duszone w kapuście

Kurki dokładnie oczyścić i krótko podsmażyć na oliwie .Posolić szczyptą soli.Schabowe kotlety rozbić tłuczkiem posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem .Boczek pokroić w plasterki lub kostkę.Rozdzielić na kotlety potem położyć porcję kurek .Zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami.Roladki posolić i usmażyć na rumiano na oliwie.Por opłukać i pokroić .Kapustę drobno posiekać,Na patelnię po smażeniu mięsa wlać oliwę i dodać pokrojone warzywa.Chwilę smażyć i podlać jedną szklanką wody.Dodać pokruszone liście laurowe,śmietanę i doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.Na kapuście ułożyć usmażone roladki i przykryć pokrywą.Dusić ok. 20 minut.Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 21.10.2012 20:22
ooo to byłoby coś dla mojego męża
owca441 25.08.2012 20:18
kuszące
Katarzyna59 14.08.2012 17:37
ekstra
PaniMISIOWA 05.06.2012 17:57
pomysłowe
Katarzyna59 07.05.2012 10:04
apetyczne
Maniek2 01.05.2012 22:34
bardzo fajny przepis
MAR3STA 28.02.2012 10:12
genialne roladki
smakowita 11.02.2012 14:17
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Anna169Hosz 22.12.2011 12:43
Musi dobrze smakować.
alaaa 21.12.2011 19:54
ekstra danie,,
calliope 02.12.2011 19:32
fajne
Karolcia12 29.09.2011 14:40
smakowicie wyglądają
Monika111 28.09.2011 20:46
fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak