Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalmary nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalmary 2 szt
pieczarki 4 szt
cebula 1 szt
kabaczek 1 szt
oliwa 4 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kalmary nadziewane

Kalmary nadziewane - sposób przygotowania:

1. Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie.
2. Kabaczka i pieczarki pokrój na małe kawałki, dodaj do cebuli i chwilę podsmaż.
3. Dodaj vegetę, pieprz i lekko podduś. Ostudź.
4. Farsz nałóż do środka kalmarów, posyp vegetą i pieprzem. Zepnij wykałaczkami.
5. Włóż kalmary do naczynia żaroodpornego, polej oliwą z oliwek.
6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 17.10.2011 22:12
ciekawe połączenie składników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak