Placek z brzoskwiniami pod pierzynką

Placek z brzoskwiniami pod pierzynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier drobny

    200 gram
  • masło

    200 gram
  • jajka

    5 szt
  • mleko

    50 ml
  • mąka tortowa

    250 gram
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • brzoskwinie w puszce

    700 gram
  • śmietana

    350 gram
  • cukier puder

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło rozetrzeć z cukrem. Dodać jajka, wymieszać mikserem, wlać mlekoDodać proszek do pieczenia, mąkę, ułożyć na papierze do pieczenia na blasze ciasto.Brzoskwinie kroić kawałki. Wyłożyć na ciasto. Upiec w 180 stopniach na złoty kolor, potem po upieczeniu wyłożyć śmietanę z cukrem na ciasto. Pokroić w kwadraty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

29.07.2010 01:23
Uwielbiam wszelkie ciasta z brzoskwiniami :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat